فلسفه حجاب و پوشش

در بیان فلسفه حجاب و پوشش می توان از عوامل مختلفی سخن گفت و از ابعاد و جوانب متعددی به آن نگریست که در اینجا به چند مورد آن اشاره می کنیم:

۱-حفاظت جسم از عوامل محیطی و طبیعی

۲-ارضای حس زیبا دوستی انسان

۳-شرم از برهنگی

۴-حفظ جایگاه و منزلت زن

۵- اثرات اجتماعی پوشش

۶-حفظ و استحکام خانواده

فلسفه حجاب و پوشش

نا آشنایی با حدود شرعی و فلسفه حجاب:

در نگاه اول به نظر می رسد بسیاری از جوانان بدپوشش به حدود شرعی پوشش و یا عقلانیت حاکم بر آن آشنایی چندانی ندارند و گاه پوشش خود را مصداق پوشش شرعی می دانند؛به همین دلیل در مقاطع مختلف، نهادها و افراد متدین کوشیده اند با اهدای جزوه های راهنما به جوانان و تالیف کتاب به بررسی ابعاد موضوع بپردازند؛ با وجود این می‌توان اذعان نمود کارهای انجام شده در خور نیاز مخاطبان در گروه های سنی و فرهنگی مختلف نیست و بسیاری از نوشته ها گردآوری مجدد نکاتی است که در کتاب‌های گذشتگان با روش عالمانه تر بیان شده بود.در عین حال به نظر می رسد گاه این عامل بیش از حد بزرگنمایی شده و مهم ترین عامل بدپوششی مطرح شده است؛حال آنکه بسیاری از جوانان را زمینه های احساسی و عاطفی به بدپوششی کشانده است،نه جهل به حکم حجاب یا جهل به آثار اجتماعی و خانوادگی بدپوشی.

 فلسفه حجاب و پوشش

پوشش از جمله نیازهای ضروری بشر است در کنار سایر نیازهای وی مانند نیاز به خوردن، نیاز به خوابیدن و…و همانطور که انسان هنگام احساس گرسنگی به دنبال غذا می رود و در هنگام تشنگی به جستجوی آب، در زمان عریانی بدنی سعی در پوشش آن دارد، دلایل پوشش اندام در اکثریت انسان ها به جز در مواردی اندک مشترک است. برای اینکه نیازهای فطری همه انسان ها یکسان است.پوشش نیز از نیازهای فطری انسان ها است که خداوند در نهاد انسان قرار داده است ،پس جستجوی فلسفه حجاب و پوشش در نزد انسان ها کار چندان مشکلی نمی باشد.

بخوانید: فلسفه حجاب

لذا وقتی از فردی سوال می شود که چرا لباس می پوشی؟

بدون فکر کردن جوابی روشن و قانع کننده برای این سوال خواهد داشت. عواملی مانند :

  • ایجاد امنیت
  • حضور سازنده در اجتماع
  • مبارزه با نفس
  • حرمت بخشیدن به زن
  • ارضای خواسته فکری
  • کمال بخشی به زن
  • رفتار عاقلانه و منطقی

نتیجه درباره فلسفه حجاب و پوشش

حجاب به عنوان یک رفتار ارزشمند و اخلاقی بسیار حیات بخش و تکامل ساز است و مسیر رشد و تعالی را هموار می سازد. و همچنین مهم‌ترین معضل نظام، در حل آسیب‌های اجتماعی، ضعف کارشناسی و تحلیل و طرح جامع است. تقویت جریان تولید علم و جنبش کارشناسی ،پیش نیاز مسلم حل آسیب‌های اجتماعی در جامعه دینی است. جامعه ای که باید بر اساس تمایلات دینی، معرفت دینی و رفتار دینی به رشد و تعالی دست یابد نیازمند معادلات علمی نوین است؛ معادلاتی که قدرت تحلیل مسائل اجتماعی را با پیش فرض های دینی داشته باشد ، آرمانهای منطبق بر دین ترسیم نماید و برنامه عمل دینی را در اجتماع طراحی و حساسیت‌های عمومی را به سمت آرمان ها مدیریت نماید.

بخوانید: دسته فواید حجاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *