ارزش و اهمیت حجاب در اسلام

در مورد ارزش و اهمیت حجاب در اسلام می توان به این نکته اشاره کرد که هیچ برنامه‌ای، هیچ حرکتی و هیچ فعالیتی، بدون در میان بودن پای زن به نتیجه مطلوب نمی‌رسد. این فعالیت ها و حرکت ها از هر نوعی که می‌خواهد باشد، تا زن با آن حرکت موافق نباشد و پای زن در آن حرکت نباشد موفقیت آمیز نخواهد بود.

ارزش و اهمیت حجاب در اسلام

رشد حرکت جامعه در گرو سهم زنان است و در تاریخ می بینیم،حتی مسئله نبوت و امامت را که با یک زن به هم پیوند می خورند.یعنی فاطمه زهرا (س) بانوی اسلام ،تنها بازمانده پیامبر اکرم که حافظ همه میراث و پیام های اسلام است،پای او اگر در میان نبود مسئله رسالت و امامت به گونه نتیجه بخش تحقق پیدا نمی‌کرد؛ بنابراین باید شخصیت زن ابقا بشود؛اسلام به عنوان وسیله حیا و حفظ و پاسداری از شخصیت زن مسئله حجاب را تأکید می کند؛ و این به دلیل آن است که زن در همه میادین حضور داشته باشد.

بخوانید:  آثار و فواید حجاب

قرآن می‌فرماید:

« ای فرزندان آدم!

برای شما لباس فرو فرستادیم که اندام شما را می پوشاند

و مایه زینت شماست

و لباس تقوا بهتر است،

این آیات از آیات خداوند است، باشد که متذکر شده پند گیرید.»

این آیه بیانگر اهمیت لباس و پوشش و ستر و سا‌تر از نظر قرآن است،

مفسرین، نزول لباس را این چنین تفسیر کرده‌اند که:

  • خداوند با فرو فرستادن باران، بوته‌های پنبه را از زمین می رویاند؛
  • و چهارپایان را می پروراند تا آدمیان از پنبه و پشم و کرک چهارپایان لباس تهیه کنند؛
  • و با آن از سویی اندام خود را بپوشانند و از سویی خود را آراسته و زینت دهند.

یکی از مهمترین دامهای شیطان و اولیای شیطانی:

کندن لباس و کشف حجاب و پوششی است که خداوند برای آدمیان فرستاده است.

زیرا لباس و حجاب وسیله ای است برای آراستن انسان به زینت عفت و حیا و تقوا و پاکدامنی و شیطان می کوشد تا با وسوسه و وارونه جلوه دادن حقایق، پوشش را زشت و کشف حجاب و برهنه ساختن اندام را زیبا و جاذب جلوه دهد و با گرفتن حیا و تقوایشان ،بر آنان مسلط شود. «اگر بخواهیم به تار و پود جامعه الجزایری هجوم بریم و استعداد مقاومت آن را از میان برداریم باید زن ها را تحت سلطه قرار دهیم.»

آنها با صراحت گفتند:

«زن ها را در دست بگیریم همه چیز به دنبال آن خواهد آمد.»

آنگاه دست شیطانی استعمار برای تجزیه الجزایر، مسئله کشف حجاب زنان را در ردیف اول اهمیت قرار می‌دهند، برای تسخیر زنان با حجاب، مبالغ هنگفتی را سرمایه‌گذاری کرده، ابتدا خود را مدافع زنان معرفی می‌کند و شعارهایی می پردازد تا زنان با حجاب و مردان آنها را به عنوان وانگ (بازماندگان دوران توحش قرون وسطایی) تحقیر کند. اما زن محجبه که خود را با لباس می پوشاند و در نقطه مقابل خواسته شیاطین، بیرون و دیگران را می‌بیند ولی خود دیده نمی‌شود، به نوعی محرومیت را به استعمارگران و اولیای شیطانی تحمیل می کند،

زیرا به گفته فرانتس فانون:

« این دیدن، یک طرفه است و طرف مقابل نمی تواند او را ببیند و زنی که دیده نمی شود تسلیم نمی گردد و خود را عرضه نمیکند.» در مورد نزول لباس،همچنین برای ارزش و اهمیت حجاب در اسلام و پوشش و زینت و توأم ساختن آن با لباس تقوا:

این آیه حدود تقوا در لباس و استفاده از زینت ها را بیان می‌کند:

۱-زینتها را برگیرید اما نه در راه تفاخر و تکبر نسبت به یکدیگر ،بلکه در راه خدا و در مقام سجود و تواضع

۲-زینتها را برگیرید اما در حد اعتدال که خداوند اسرافکاران را دوست ندارد بلکه عمل اسراف و تبذیر، دوستان شیطانند

جمال و زیبایی انسان تنها به جمال ظاهری نیست بلکه به کمالات درونی و آراستگی های درونی نیز هست؛

و جمال ظاهری مقدمه است برای کمال و زیبایی روح و باطن آدمی.

از این رو خداوند برای انسان نیز لباس و وسایل زینتی فرستاده تا از آنها در راه رسیدن به کمال و در طریق رهسپار شدن به مساجد استفاده کنند و از نظافت و طهارت و تناسب و جمال ظاهر به پاکی و زیبایی روح و قلب و از لباس ظاهر به لباس تقوا نائل گردد.

اسلام که دین فطرت است طبق سرشت زن مقرر داشته که از زینتها، لباس و جواهرات استفاده کند ؛

و حتی پوشیدن لباس حریر طبیعی و استفاده از طلا را که بر مردان حرام است برای زنان مجاز دانسته و نظافت و آرایش کردن برای همسر را وظایف و حقوق همسری قرار داده و ترک آن را در صورتی که شوهر خواست آن باشد ،یکی از عوامل نشوز تلقی کرده است. چرا که زینت و نظافت باعث می‌شود اعضای خانواده با فطرت کامل جو و جمال خواه خود، نسبت به یکدیگر بیشتر بپیوندند اما همین غریزه و عشق به زیبایی اگر خدای ناکرده از حدود و مرزهای شرع خارج شود، آدمی را می فریبد و کام انسان را تلخ و زندگی را برای وی تنگ می کند.

از این رو در مورد ارزش و اهمیت حجاب در اسلام :

قرآن با قانون حجاب، مرز و حدودی برای زینت و حجاب و نگاه مقرر کرده است .

قرآن زنان ایده آل را که در بهشت جای دارند به مروارید محجوب و پوشیده در صدف تشبیه نموده و یا آنان را به جواهرات اصلی چون یاقوت و مرجان تشبیه می‌کند که جواهرفروشان آنها را در پوششی مخصوص قرار می‌دهند تا همچون جواهرات بدلی به آسانی در دسترس این و آن قرار نگیرد و از قدرت و ارزش و اهمیت آن کاسته نشود .

«در آنجا زنان زیبا و با حیا هستند که پیش از آنان دست هیچ کس به آنان نرسیده گویی یاقوت و مرجانند.»

بنابراین حجاب، کمال و وقار زن بوده، نشانگر ارزش و اصالت وی می باشد؛

و خداوند پاداش عظیم و بی کرانی را برای زنان تقوا پیشه و پاکدامن مقرر داشته است.

بخوانید: حدود حجاب و زینت در اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *